טיפול בגז אוזון ברכב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/02/2021 | 21:23 | מאת: ניצן

ביצעו לי טיפול ברכב עם גז חיטוי בשם "אוזון", לצורך נטרול ריחות. לאחר הטיפול חשתי ברע, מה הסכנות הבריאותיות כתוצאה מחשיפה לגז? האם יש סכנה בחשיפה חוזרת? כמו כן, מדובר על טיפול מלפני למעלה מחודש, ואני עדיין חש בנוכחות של גז ברכב, האם זה הגיוני לאחר זמן כה רב שבו גם הרכב היה מאוורר, והאם זה מסכן אותי בריאותית כעת במידה וכמות מסויימת של הגז אכן נוכחת? תודה רבה מראש

חשיפה לאוזון ברמה מעל המותר עלולה לגרום לכאבי ראש, גירוי עיניים ונשימה לאדם רגיל. התופעות חולפות לאחר מספר דקות עד מספר שעות. לאנשים עם בעיות נשימה עלולה להוביל להפרעות נשימה משמעותיות, התקף אסטמה ותופעות נוספות בהתאם לבעיה האישית, ועלול לדרוש התערבות רפואיות. בהנחה שאווררו את האוטו לאחר הטיפול (פתיחת חלום/דלת) כי הרי לא רוצים שאנשים יפגעו, הסיכוי לחשיפה משמעותית קטן ביותר. לא סביר כלל שנשאר אוזון, כי הוא גז מאוד לא יציב, או שיצא החוצה. גם אם נניח שנשאר עדין קצת כאשר נכנסת לאוטו, לאחר זמן קצר ביותר הכל התפרק והסיכוי לפגיעה מתמשכת לא קיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות