אכילה מרובה מקופסאות פלסטיק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/01/2021 | 13:10 | מאת: דר

שלום, בתקופה האחרונה, בשל מגפת הקורונה, עברו במקום העבודה להגיש ארוחות צהריים בקופסאות פלסטיק, מדובר על קופסאות מאושרות מזון שמתאימות גם למיקרוגל (PS), באופן כללי נדיר שהייתי אוכל מזון חם בקופסת פלסטיק אבל בתקופה הזו זה קורה בגלל המצב, מדי יום. האם אין חשש בריאותי בתקופה כה ארוכה של אכילה יומיומית של מזון חם מקופסאות פלסטיק? (בגלל מעבר חומרים מהקופסאות למזון). תודה רבה

אם הקופסאות מאושרות למזון, למה שתהיה בעיה? אין שום ענין לגרום לבעיות בריאות לאנשים. אם הכלים מאושרים לשימוש למזון חם הם מאושרים.

31/01/2021 | 19:08 | מאת: דר

כי הבנתי שיש מעבר של "סטרנים" מהקופסאות לתוך המזון, במיוחד אם מדובר במזון שומני/עם נוזלים, גם באתר משרד הבריאות, אין שם חד משמעיות בנושא. תודה

ההנחיות של ארגוני הבריאות השונים, בהתאמה גם משרד הבריאות הישראלי, הוא שאפשר להשתמש במארזים למזון ולחימום במיקרוגל אם המארזים מסומנים בהתאמה, אומר שנבדקו ומתאימים לשימוש המיועד. הכמות של חומר מסוכן, אם בכלל יש או יוצא, קטנה ביותר, והוגדרה כלא מסוכנת. כאשר בודקים מידע באינטרנט חשוב לוודא אמינות האתר ועדכנות המידע המפורסם בו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות