עבודת עם דבק אפוקסי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

24/01/2021 | 21:31 | מאת: שני

שלום, השכן הצמוד אלינו מתקן גלשנים, לצורך כך הוא עובד עם דבקי אפוקסי ופיברגלס רציתי לדעת לגבינו האם חומרים כאלו בסיביבת הבית מסוכנים, למשל בשאיפה? גם אם הוא עובד בחלל פתוח? תודה!

אם הוא עוסק בזה לפרנסתו, לוודא שיש לו את האישורים לעבודות האלה באזור מגורים. העבודה בחוץ כמובן משפרת את המצב, אך תנאי מזג אוויר ישפיעו על כמות חומר אליה אתם עלולים להחשף. כמו כן, מרחק הנו גודל משמעותי, ותלוי מה המרחק של השכן מכם. האם בכלל יש השפעה כל שהיא עליכם, מלבד אולי מעט ריח. כל מה שנכתב כאן לא אומר שיש סיכון, אלא כהסבר להבדל בחשיפה במקום מאוורר למקום שאינו מאוורר. ישנם הרבה סוגים של דבקים, רובם עלולים לגרום לאי נוחות, אלרגיה או תגובות דומות. תלוי כמובן בדבק. צמר זכוכית (פיברגלס) איננו נעים למערכת הנשימה וגם לא לעור. עלול לגרום לגירוי ונשימתית עלול להוביל לפגיעה במערכת הנשימה. בהנחה שוב, שיש בכלל חשיפה. כדי לקבוע אם יש או אין חשיפה צריך לבצע ניטורים, בדיקה פיזית לקביעה של נוכחות חומר. אם יש חשש תמיד ניתן לפנות למחלקת הגנת הסביבה ברשות המקומית ולהזמין אותם שיבצעו בדיקה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות