שאלה על תנורי נפט בחורף

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/01/2021 | 11:29 | מאת: לירון

פעם היה נהוג לחמם את ביתנו עם תנורי נפט בסלון ..וחשבתי על זה שאולי זה סיכן אותי לטווח הרחוק ?? האם החימום נפט מזיק לבריאות ? במיוחד שהחלונות היו סגורים בחורף...ושאלה נוספת..איך יותר בריא לחמם את הבית עם נפט או חימום שעובד על ידי מערכת גז..(חימום רצפתי )

ברור שתנורי נפט עלולים לפגוע בבריאות בשלב החשיפה הראשוני (הרעלה) ולחלק מהאנשים להגביר הסיכוי למחלות כתוצאה מהחשיפה. החשיפה לא רק לאדי נפט ותוצרי השריפה אלא להצטברות חשיפות על פני החיים. ברור שכולנו נחשפים, וחד משמעית לא כולם יחלו, ואין דרך לבדוק. לכן, תמיד להשאיר חלון מעט פתוח או אוורור מתאים שלא יצטברו חומרים מסוכנים באוויר הנשימה. מאחר שהן הנפט (סולר?) והן הגז לא בתוך הבית, ותחת לרצפה זורמים מים (בדרך כלל) שמתחממים מהשריפה של החומרים, זה לא משנה, כל זמן שהמערכות תקינות ואין חדירה של חומרים לתוך הבית. מבחינת הגנת הסביבה שריפת גז נקיה יותר משריפת נפט/סולר, אך יש לקחת בחשבון גם את העלויות השונות. כל אחד מחליט בהתאם למה שמתאים לו בנושא.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות