שאלה לגבי לוחות OSB לשימוש פנימי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/01/2021 | 13:39 | מאת: א

שלום רב רציתי לשאול האם מותר לחתוך ולהשתמש גם בלוחות חתוכים וכו ב OSB לשימוש פנימי לא רק חיצוני על פי פועלי בנייה נראה שכן אמרו לי שאין מניעה רק עם זה נשרף וכו זה עלול לפלוט חומרים מסוכנים אבל החומר הספציפי שיש בתוך המבנה שלי בפנים וגם עם פלאטות חתוכות שטיפה מרגישים את הפרורים של החיתוך עם אני נוגע בקצה החתוך האם אין מניעה לשהות בחדר כזה רוב היום ? זה PDF של החומר הדגם הספציפי שלי הוא osb 3 e0 file:///C:/Users/%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91/Downloads/SDS%20OSB%20Safety%20Datasheet%20en_UK.pdf החומר https://www.egger.com/shop/en_IE/building/product-detail/OSB3

05/01/2021 | 13:40 | מאת: ח

החומר נמצא בחיפוי לקירות פנימי מכסה את רוב הקיר וברוב התקרה הפנימית בחדר גם לעיצוב וכו

הלוחות עשויים משבבי עץ ספוגים בחומר המאפשר את דחיסתם ועיצובם בחום. כל עץ שישרף יפלוט חומרים מסוכנים, כך שהלוחות לא שונים מכל רהיט עץ סיבי שיש בבית. הרבה מהלוחות האלה מצופים בלכה המונעת את ההתפוררות. הפורום לא נותן יעוץ מרחוק.

06/01/2021 | 11:46 | מאת: ח

אוקי ומה לגבי לוחות חתוכים שבצדדיהם אין לקה במקום החיתוך שיורד נשורת ומה גם האם לשימוש פנימי זה בסדר או לא הבנתי שיש את החומר גז פורמלוהיד או משהו כזה תודה השאלה עם זה יוצא או עם יש חשש בצד החתוך וצריך להשים עליו לקה או שזה מזערי

יש להשתמש בלוחות בהתאם להנחיות של היצרן. הוא אחראי לבטיחות ולאיכות המוצר. אם היצרן מאפשר חיתוך ולשימוש בתוך הבית, זה באחריותו. לגבי שחרור פורמאלדהיד, כל ריהוט העץ בבית ישחרר אותו. עץ מלא משחרר חומרים אחרים. לכן, לאוורר לפי ההנחיות של משרד הבריאות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות