מדבקות ריצוף עשויות ויניל pvc

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/12/2020 | 08:15 | מאת: יוליה

שלום רב, קראתי במספר מקומות שpvc הינו חומר מסרטן ומצד שני קראתי כאן שהבעיה היא רק בשריפה ולא ביום יום. האם בטוח להשתמש במדבקות ריצוף ויניל pvc? תודה רבה!

PVC איננו מסרטן חומר הגלם ממנו עושים PVC מסרטן במקרה של שריפה מסוכן מאוד, וכך עוד דברים, רהיטים וחפצים בבית. הסיכון הגדול ביותר היום בשריפה בבתים הוא העשן המכיל חומרים מאוד בעיתיים. באופן יומיומי הרבה מהחפצים בבית משחררים חומרים רעילים, מסרטנים... כולל כל מה שעשוי מ PVC, שכוללים לדוגמא את כל חוטי החשמל בבית. אז, כמובן שלא תרוקני את הבית ולא תוציאי את כל חוטי החשמל. אלא, לנהוג לפי הנחיות משרד הבריאות ולאוורר את הבית שלא יצטברו חומרים מסוכנים לבריאות, והמלצות כיבוי אש והצלה להתקין גלאי עשן לזיהוי מוקדם במקרה של שריפה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות