שאיפת כלור ממי שתיה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/10/2020 | 08:35 | מאת: רותם

שלום, לעיתים די קרובות (אחת לכמה ימים), יש למים בברז בבית ריח של כלור, הבנתי שלמרות הריח המורגש בהחלט, המים עומדים בתקנים המותרים למי שתיה. היום, תוך כדי שטיפת כלים, ״הגיע גל״ של ריח והייתי צריך ממש להסב את הראש לשניה-שתיים. האם ייתכן שכלור ברמות כאלה (כלור המוסף למים) יכול להזיק נשימתית? האם מעבר לחוסר הנוחות שלי, יש חשש אמיתי לסיכון נשימתי? תודה רבה

22/10/2020 | 09:03 | מאת: רותם

תוספת קטנה, אמנם נשמע לי לא סביר אבל ייתכן שמי הברז (עם ריח הכלור כאמור) פגשו בכיור שאריות של סלט מלפפונים (שאריות חומץ, לימון) ויצרו תגובה לא טובה? תודה

כמויות הכלור שמוסיפים למים הנן קטנות ביותר. לפעמים יהיה מעט ריח. מה שאת מתארת לא סביר. אין הוספה בכמויות כאלה גדולות, ובודאי לא בכמויות שעלולות להגיב באופן מסוכן. אולי כדאי לבדוק עם השכנים האם גם להם יש תופעות מעין אלה. אם כן, תפנו בנושא לרשות המקומית שמספקת לכם מים.

22/10/2020 | 18:21 | מאת: רותם

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות