אוכל שרוף בתוך סיר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/10/2020 | 21:18 | מאת: איתי

שלום, אני לא בטוח שאני פונה לפורום הנכון אבל השאלה שלי היא כזאת: אני מבין שלא מומלץ לאכול אוכל שרוף בגלל שהוא משנה את ההרכב הכימי שלו, אבל אם למשל נשרף אוכל בתחתית סיר של תבשיל מסויים ואני שופך את תכולת הסיר לכלי אחר בלי התחתית עם האוכל השרוף (דבוק לתחתית), כלומר אם אני אוכל מתכולת הסיר ולא מהתחתית השרופה, זה עדיין לא כדאי? האם החומרים משתחררים לכל האוכל שבסיר?

לא בדיוק הפורום... חומרים מסרטנים ומסוכנים יש בהרבה מאוד מאכלים, גם כאלה שלא נשרפים. המטרה היא להחשף כמה שפחות. כאשר מדובר באוכל שרוף, השחור - השרוף - מכיל יחסית הרבה יותר חומרים מסרטנים ומסוכנים, ולכן עדיף לא לאכול אותם. אבל, להמנע לגמרי כמעט בלתי אפשרי. אם יש טעם שרוף בכל התבשיל אז כן, מעט עבר אליו. אבל הרוב זה השחור בקרקעית, אותו לא לאכול.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות