חימום של כלי קרמיקה במיקרוגל

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/10/2020 | 15:25 | מאת: עטרה

החלפנו את המיקרוגל ששימש אותנו הרבה מאד שנים טובות (כי התחיל לקצר מדי פעם). המיקרוגל החדש מחמם מאד את כלי הקרמיקה (שחיממנו עם מים בתוכו) בעוד שבמיקרוגל הקודם כלי הקרמיקה לא התחמם. בחוברת ההדרכה של המיקרוגל החדש כתוב במפורש שהוא יחמם את כלי האוכל. מה הסיבות להבדלים?

השאלה לא קשורה לפורום. השאלה מתחום הפיזיקה ואופן פעולת מכשירי מיקרוגל. לא יודעת באיזה מיקרוגל מדובר לא הישן ולא החדש וגם לא מהו הכלי שלכם, אם התחמם קודם או לא, מה זה חם מבחינתכם, אם תמיד עם מים או לא, ואם חם נו אז מה? להזהר לא לקבל כוויה. בכללי, כנראה המכשיר החדש עוצמתי יותר, הכלי אולי סופג מים אולי מכיל מתכות בצבע שלו, או סיבות אחרות שתלויות במכשיר החדש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות