מרחק סביר מריסוס ביתי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/09/2020 | 06:25 | מאת: נועה

שלום, אתמול בן זוגי ריסס ברצפת חדר מסוים עם קוטל חרקים/תיקנים ביתי, באותו חדר חלון אחד שהיה פתוח, בזמן הריסוס שהיתי מחוץ לבית (בית קרקע) באוויר הפתוח ובמרחק של מספר מטרים הצידה מאותו חלון, למרות זאת כן היה אפשר להריח מעט מהריח של התרסיס, לאחר מספר דקות יצאנו מהבית וחזרנו לאחר שעתיים, האם יש חשש או סיכון כלשהו בסיטואציה הזו? ושאלה נוספת, כשחזרנו סידרתי דברים שהיו מונחים על הרצפה ובטעות קירבתי את הפנים למכל התרסיס למספר שניות, האם יש עם זה בעיה? אין יציאה מסוימת של חומר מהמכל כשלא לוחצים עליו? תודה רבה ויום טוב

אין דבר כזה מרחק סביר. לחומר מוגדרים מרחקים מתאימים כדי שאנשים לא יפגעו. החומר שלכם מגיע באריזה עליה יש את המידע. אם לא מוגדר מרחק וזמן אז אין צורך להתרחק או לעזוב את המקום. ריח... מדד לשום דבר! לא מלמד על כמות חומר ולא על מסוכנות או אי מסוכנות של חומר. וברור שהמכל אטום. וברור שלא דולף כלום ממנו אלא רק בהפעלה נאותה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות