רעש חריקה חזק לזמן קצר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/09/2020 | 19:32 | מאת: ורד

שלום, היום כשהלכתי ברחוב עברתי ליד אתר בניה, כנראה שפעלה שם איזושהי מכונה שיצרה צליל חריקה (חיכוך?) חזק רצוף, כשעברתי ממש ליד המקום, הרעש היה ממש מחריש אוזניים, "חודר לאוזן", כמה מטרים לפני וכמה מטרים אחרי היה גם כן חזק אבל פחות נורא, האם ממקרה חד פעמי שכזה שנמשך לא יותר מחצי דקה יכול להיגרם נזק לשמיעה? תודה רבה

בלי למדוד לא ניתן לדעת מה עוצמת הרעש אליה נחשפת. זה שנשמע גבוה לא אומר שזו רמה מסוכנת. אך, כל חשיפה לרעש גבוה מאוד מוביל לפגיעה. הפגיעה בשמיעה הנה מצטברת על פני החיים. מוסיקה, צעקות, צפירות, מטוסים ממריאים... רעשים שונים ומגוונים. כמובן יש גם עוצמות אשר הן אקוטיות ועלולות להוביל לפגיעה מידית ולאובדן שמיעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות