שאריות אלומיניום על פיית בקבוק יין

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/08/2020 | 20:16 | מאת: קובי

שלום, רציתי לדעת האם יש חשש כלשהו מבליעת שאריות אלומיניום שנשארות על פיית בקבוק יין לאחר פתיחתו? (הכוונה ל"קפסולה", עטיפת האלומיניום שעוטפת את פקק השעם) תודה

הכי פשוט לנגב את פיית הבקבוק לפני שמוזגים. אם בלעתם פרורי אלומיניום בחלקם יספגו לגוף, בחלקם יצאו מהגוף. הבעיה עם מתכות שונות, דוגמת אלומיניום, שהן מצטברות בגוף, ועלולות להוביל, אצל חלק מהאנשים, להתפתחות מחלות שונות בשלבים שונים של החיים. מאחר שלא יודעים לכל אדם מהי הכמות שעלולה להוביל לפגיעה, חשוב להמנע ככל האפשר מחשיפה מיותרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות