שהייה קצרה יחסית ליד דוד קיטור

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/08/2020 | 19:05 | מאת: שלמה

שלום, היום שהיתי בחדר קיטור במפעל תעשייתי, בחדר היה מותקן דוד קיטור גדול ועמדתי בסמוך אליו במשך כחצי שעה (חלק מהזמן קרוב אליו, נאמר כחצי מטר ובשאר הזמן קצת יותר רחוק-מטר, מטר וחצי), האם יש סיכון לעיניים מהחום שנפלט מהדוד? האם גם מחשיפה חד פעמית כזו? תודה רבה

אם אתה עובד במפעל מסודר בודאי קבלת הדרכה בגורמי הסיכון בתהליך העבודה שביצעת. לא ברור למה החלטת שיש בכלל סיכון לעיניים מהתהליך ואם בכלל למה שיהיה יותר מאשר להיות בחוץ ביום שרב, או סמוך לתנור חימום ביום קר.

18/08/2020 | 20:47 | מאת: שלמה

מפני שהדוד חם מאוד והוא גדול מאוד אז הוא פולט הרבה קרינת חום מהדפנות שלו לסביבה, קראתי שאנשים שעוסקים בהתכת מתכות / זכוכית בסיכון גבוה לקטרקט בגלל קרינת חום שמגיעה לעיניים, אז הנחתי שהסיכון דומה, לא כך?

הדברים לא דומים. תהליכים שונים, חשיפות שונות, גורמי סיכון שונים. ראה התשובה הראשונה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות