חדר ילדים בממ"ד בירושלים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/08/2020 | 16:11 | מאת: גיל

שלום, אני יודע שהנושא מן הסתם נשאל מס' רב של פעמים, אך הפכתי למבולבל עקב מקורות שונים באינטנרט. האם כדאי או לא כדאי להשתמש בממ"ד כחדר שינה לילדים? מדובר בדירה בת 20-22 שנה בירושלים, בקומה השניה, אין בבניין קומת קרקע, אלא חניה בקומת הרחוב ומעליה הקומה הראשונה. קראתי שחלק פוסלים על הסף וחלק אומרים שעם חלון פתוח ודלת פתוחה אין בעיה. האם הגז בחומרי הבניין של ממ"ד מתפוגגים מתישהו? או שזה משהו שלוקח עשרות שנים עד שהוא נעלם? תודה מראש על התשובה. גיל

13/08/2020 | 20:09 | מאת: גיל

מוסיף, שמדובר כרגע בילד בן שנתיים ובעתיד לתינוק/ת.

יש הרבה מידע, כולל שאלות ותשובות בפורום זה. חומרי הבניה של הממ"ד וכל חומרי הבניה בבית מכילים ראדון או חומרים שיתפרקו לראדון עם השנים. במד"ד לפעמים יש מעט יותר בגלל הרכב ועובי הבטון וזה לא משנה היכן בארץ. ראדון מהווה חלק עיקרי מקרינת הרקע המייננת בחיים שלנו. ירושלים, ועוד מקומות בארץ הם גם קרקע המכילה יותר ראדון בהשוואה למקומות אחרים בארץ ובעולם (יש לבדוק כל רחוב בנפרד) שאחראי לקרינת הרקע אך לא משנה את הרמה של גז ראדון בבית, אלא אם יש תוספת מהקרקע (מרתפים, מקלטים, קומות תחת לאדמה, שוב תלוי מה הרמה שלו באדמה, זה לא אוטומטי). מאחר שראדון הוא גז, אוורור של הבית ושל הממ"ד יוציא הראדון החוצה והוא לא יצטבר בבית. אז, כן, לאוורר עוזר, כל הזמן אין צורך, אלא לפי הנוחות, אבל לאוורר, ולא רק בגלל הראדון, אלא בגלל כלל החומרים המסוכנים הנמצאים באוויר הבית מפליטות של כל הריהוט והציוד שבכל בית. לא לסגור את הדלת... לא היבט ראדון, אלא בגלל שהמד"ד הוא חדר אטום. אם החלון והדלת סגורים, רמת החמצן תרד וזה מסוכן. מתי הראדון יגמר... עוד הרבה מאוד מיליוני שנה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות