מסכות חד פעמיות לקורונה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/08/2020 | 21:46 | מאת: משה

שלום רב, קניתי בסופר כמה חבילות מסכות חד פעמיות. לאחר שימוש של כחדשיים שמנו לב שהחלק הפנימי מתמלא סיבי בד שכאלה מעקצצים (כנראה שאיכות המסיכה לא גבוהה) לאחר שקניתי חבילה חדשה במקום אחר ראיתי שעל החבילה החדשה כתוב שאינה מכילה סיבי זכוכית (באנגלית). על החבילה שעקצצה לא רשום את זה. האם מסיכות מכילות סיבי זכוכית? אם כן, האם זה מסוכן?

קודם כל אין הגדרה של מסכות לקורונה. יש מסכות נגד חלקיקים. איכות המסכות הנה בעיה אחרת, לא בתחום הפורום. הרכב מסכות יכול להיות מגוון. כן, יש מסכות חדרי ניתוח הכוללות שכבה המכילה סיבי זכוכית. שכבה יעילה לספיחה של חלקיקים. אין חובה לסמן את הדברים על האריזה. אבל, מאחר שאנשים לא מבינים בדברים, כאשר כותבים כך, אנשים חושבים שמסכות אלה טובות יותר. ולא כך הוא. יש אמנם אנשים שרגישים לסיבי זכוכית, יכול לגרום להם לגירוי עור, עיניים, נשימה ואי נוחות, מעבר לזה אין מניעה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות