מדפסת תלת מימד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/06/2020 | 18:32 | מאת: אסף

שלום, מה המשמעות של מדפסת תלת מימד בשימוש ביתי, שימוש בחומרי פלסטיק בשם ABS וPLA . איזה נזק סביבתי יכול להיגרם לאדם שמתגורר קרוב לאזור? ה"הדפסה" היא עם ארובה, כך שחומרי ההדפסה יוצאים החוצה ומתפזרים בסביבה ובאוויר. האם יש סכנה לסביבה בפעולות ה"הדפסה" ובחימום הפלסטיק היוצא מכך? תודה.

השאלה לא לגמרי ברורה. כל תהליך שבו חימום של חומרים עלול לשחרר חומרים מסוכנים לאוויר. שני החומרים ישחררו חומרים מסוכנים בתהליך ההדפסה. נכון שהחומרים יצאו דרך הארובה לאוויר, השאלה היא האם יש פילטר בארובה המסנן את החומרים והחלקיקים לפני שיוצאים החוצה או לאו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות