שאלה בנוגע לנורת cfl שרופה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/06/2020 | 09:07 | מאת: שני

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. לפני כחודש נשרפה לנו נורה (מסולסלת אך האור בצבע צהוב, כנראה cfl), הקצה שלה היה מפוחם באיזור החיבור עם הפלסטיק והזכוכית לא נראתה שבורה אך היה חלק בין הפלסטיק לזכוכית שנראה שבור ובתוכו מעין אבקה. האם חשיפה כזו של חודש לגזים הרעילים הנפלטים (כגון כספית) היא משמעותית או זניחה? 2. האם נורת cfl שמפסיקה לעבוד אבל ללא סימני שברים מאבדת את האטימה שלה ומפרישה גזים רעילים או שיכולה להפסיק לעבוד גם מבלי להיסדק? תודה

כאשר נורה נשרפת, לא אמורים להשתחרר חומרים מסוכנים החוצה. אם נורה נשברת, החומרים מתפזרים, ויש לאסוף אותם בזהירות. הכמויות של חומרים מסוכנים, בדגש כספית, קטן ביותר. קצב הנידוף של כספית בתוך מנורה שכמעט סגורה איטי ביותר, אם בכלל. באופן רגיל נחשפים ליותר מתכות מסוכנות ביום-יום. אבל, כאשר מדובר במתכות כבדות, לא רצוי להחשף מאחר שמתכות מצטברות בגוף. אם מנורה נשרפת ללא פגיעה חיצונית, אין כלל שחרור של חומרים מסוכנים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות