פורמאלדהיד באיזור מגורים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/06/2020 | 21:03 | מאת: לאה

שלום, בשכונת מגורינו קיים מפעל.מניטור בשכונה נמצא כי ערכי פורמאלדהיד באויר במיקומים שונים סביבנו מכיל פי 2 (ובמקומות אחרים אף יותר גם)מהרמה שנקבעה כמותרת. האם הדבר מסכן את בריאותנו ברמה הזאת? תודה

מי ביצע את הניטור? עבור מי? אם מישהו ביצע ניטור כזה ויש חריגה, ברמות המצויינות ולא עשו עם זה שום דבר? אז בשביל מה בדקו? יש לפנות לרשות המקומית, ולפעול מידית. פורמאלדהיד וחומרים מסוכנים אחרים מוגדרות להם רמות חשיפה לא כי נחמד להגדיר אלא כי מעל הרמה המוגדרת עלולה להיות בעיה בריאותית.

13/06/2020 | 07:55 | מאת: לאה

תודה על תשובתך. האם יש חברות פרטיות שיכולות לבצע בדיקה כזאת בבית מגורים?

כל החברות שיש להם אישור לבצע ניטור יכולות לעשות זאת בבית כמו במפעלים. רק להזכיר כפי שנכתב כבר בתשובות רבות קודם. בכל בית יש פורמאלדהיד הנפלט מריהוט ומחפצים בבית. לכן, לפי הנחיות משרד הבריאות יש לוודא שהבית מאוורר למנוע הצטברות של החומר. אם תתבצע בדיקה, תדעו כמה פורמאלדהיד יש בבית לא אם המקור בבית או מחוצה לו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות