שימוש בעץ שעבר חיטוי כמיטה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/05/2020 | 10:37 | מאת: אסא

שלום רב, בניתי מיטה לילדה שלי מעץ מחוטא.. זה עץ מחוטא בגוון ירוק שבדיעבד אני מבין שמיועד לשימוש חוץ.. וזאת לעומת עץ שנמכר בחנות לשימוש פנים שאינו מחוטא ובצבע בהיר. אני קורא שהחומרים שמפריש העץ שעבר חיטוי הינם מסוכנים, האם זה בטיחותי להשתמש בעץ כרהיט בתוך הבית וכמיטה לילדים? ניסיתי לברר איזה תהליך חיטוי עבר העץ אבל עוד לא קיבלתי תשובה מהחנות.. אשמח לעצה, תודה!

עץ שעבר טיפול המיועד לשימוש בחוץ לבית, לא מומלץ לשימוש בבית. רוב החומרים שמשמשים לטיפול בעץ אמנם אינם נדיפים אבל הם יכולים להיות רעילים, מסרטנים, להצטבר בגוף ועוד. אבל למרות שהם לא נדיפים, כן יש תופעות של שחיקה, שפשוף, אולי ילדים קטנים גם יגעו בעץ, ינשכו ויכנסו לפה, וכאן יש בעיה. חשיפה לחומרים מאוד בעיתיים כמו ארסן, כרום וחומרים נוספים שמסוכנים לבריאות שלנו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות