הסרת שיער בלייזר משקפי מגן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/05/2020 | 17:11 | מאת: דניאל

לפני שנה עברתי טיפול הסרת שיער בלייזר בידיים וברגליים במהלך הטיפול הביאו לי משקפי הגנה עם שבר/סדק באחת העדשות. האם יתכן שנגרם נזק בעין?

מה שאת מתארת בעיתי ביותר. משקפי לייזר צריכים להיות תקינים ושלמים תמיד. מצב כזה יש לדווח למשרד הבריאות. אם היית נפגעת היית מרגישה בסמוך לזמן החשיפה. כנראה למזלך מי שעשה את ההסרה לא כיוון לעין שלך. להדגיש לייזר להסרת שער עובד בעוצמה גבוהה יכול לפגוע בעיניים וגם לגרום לפגיעות בעור.

03/05/2020 | 03:26 | מאת: דניאל

ואוי מלחיץ.. יש מצב לפגיעה גם אם הלייזר לא כוון לעין? הבנתי ליזר דרגה 4 יכול להזיק גם מהשתקפות

בודאי מלחיץ לכן חשוב להקפיד מאוד על כל כללי הזהירות בסביבה של לייזר. אם היה פוגע לך בעין, היתה פגיעה מידית משמעותית, וזה כנראה לא קרה למזלך.

03/05/2020 | 09:07 | מאת: דניאל

נראה לי שכדאי לוותר על הסרת שיער באופן כללי.. אז אם לא היתה פגיעה משמעותית אז זה אומר שגם אין פגיעה קלה או פגיעה מצטברת ? זה בעצם כאילו לא קרה ואפשר לשכוח מזה?

03/05/2020 | 09:21 | מאת: דניאל

למה את אומרת "כנראה".. יש מצב שזה כן פגע ובעתיד אני ידפק מזה?

כל אחד מחליט לפי שיקול דעתו. לא, אין פגיעה מצטברת מלייזר רמה 4. מבחינתך, אפשר לשכוח מזה. בעתיד, אם תראה שימוש במשקפיים לא תקינות רצוי לא לשתוק.

שימוש במילה להגיד שבפועל לא בעיה. פגיעה רמה 4 בעין, היית מרגיש מיד או תוך מספר שעות.

03/05/2020 | 12:39 | מאת: דניאל

ממש תודה ענקית!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות