קופסאות שימורים+ קופסאות פלסטיק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/04/2020 | 12:57 | מאת: אורית

שלום, רציתי לשאול האם יש בקופאות שימורים ביספינול או אלומיניום? ומה לגבי אריזות פלסטיק למשל רסק עגבניות- יש ביספינול או חומרים לא בריאים שנספגים מהפלסטיק? כדי לדעת האם להפחית את השימוש בהן..תודה

קופסאות שימורים ללא ציפוי האוכל שבקופסא יתקלקל. הציפוי מחומרים המותרים למזון. כמו כל חומר מסוכן, הכמות קובעת. מאחר שמדובר בכמויות מאוד קטנות, האיחוד האירופאי אומר שאין בכלל בעיה עם ביספנול. משרד הבריאות הישראלי אומר לצמצם צריכה מתוך עיקרון הזהירות המונעת ולא כי הוכח שהחומר בעיתי יותר ממאות חומרים אחרים שאנחנו נחשפים אליהם באוכל ובסביבת החיים שלנו, ואין לגביהם הגבלה. אז, אפשר לצמצם צריכה, ההחלטה שלך. אריזות למוצרים כמו רסק עגבניות, הם חומרים עמידים לעגבניות. אם הם היו עוברים לרסק לא היו מקבלים אישור למכירה. אלומיניום... בשימורים? בדרך כלל לא עושים מאלומיניום. וגם אם כן, יש את הציפוי המונע מגע ומעבר של חומרים מסוכנים ואסורים לתוך האוכל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות