אקונומיקה וחומר לניקוי אסלות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/04/2020 | 01:48 | מאת: אביב סגל

היי בטעות שמו לי בבסיס חומר לאסלה בתוך דלי. אני לא שפכתי את זה כי לא ידעתי ששמו לי את החומר הזה. שמתי אקונומיקה כי רציתי לנקות את החדר. זה הוציא ריח איום ונורא שניקיתי את החדר, היה קשה לי לנשום את זה אבל בכללי לא הרגשתי קוצר נשימתי. אני לא יודע אם זה קשור כל כך אבל השאלה אם זה יכול לפגוע בעיניים? עשו לי בדיקה והרחבת אישונים בלי קשר כי הראייה שלי ירדה. ואז חשבתי בשנית ואמרתי אולי זה קשור לחומר שעירבבתי בטעות?

אם הבנתי נכון, בתהליך ניקוי ערבבת חומר ניקוי אסלות שהוא חומצה עם אקונומיקה, ולכן השתחרר גז כלור לאוויר אותו נשמת. הרגשת קושי לנשום. בנקודה זו היה טוב אם היית עוזב את המקום עד להתפוגגות הגז. שמחה שלא היתה פגיעה נשימתית חמורה, אך זו עלולה להיות בכל חשיפה לגז כלור בצורה מסוכנת ויש להמנע מכך תמיד. הקשר לעיניים הוא כנראה מקרי בלבד. פגיעה בעיניים מחומצה היא במגע ישיר של החומר בעין. דבר שכמובן היית מרגיש מיד. צריבה, אי יכולת לפתוח את העיניים, כאבים קשים ופינוי מידי לקבלת טיפול רפואי. בעין נשארים סימנים מפגיעה של חומר. אם זו היתה הבעיה רופא העיניים היה מבחין בזה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות