שימוש בנייר אפייה - מהווה בעיה?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

18/04/2020 | 10:01 | מאת: נעמי

היי, האם אפשר לחמם מזון בתנור על גבי נייר אפייה ואין בעיה מבחינת זליגת חומרים למזון? יש ניירות אפייה מומלצים וכאלה שפחות? (יש את אלו הטבעיים ללא הלבנה- יש להם עדיפות על פני הרגילים?) בנוסף, כמה פעמים אפשר לעשות שימוש באותו נייר אפייה לחימום המזון? תודה ויום טוב

אין בעיה בשימוש בניר אפיה לאפיה/בישול. בתנאי שלא עולים מעל הטמפרטורה שהניר נשרף כי אז תהיה שריפה. מדובר בניר, אין מעבר חומרים מהניר לאוכל, כי לא כל כך יש בכלל חומרים שיעברו. ואין הבדל בין הנירות מלבד הגימיק השיווקי והמחיר. שימוש מספר פעמים, אפשרי. שוב מגבלה של שריפה... עם הזמן הניר הופך חום-שביר כי הוא נשרף קצת, מעבר לזה תשתמשי כל זמן שאסטטי לך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות