שאלה- חימום במחבת טפלון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

17/04/2020 | 15:50 | מאת: סמדר

שלום, אני מחממת מדי צהריים את האוכל במקרר על מחבת אלומיניום נון סטיק שמחוממת על הגז. האם יש בעיה בחימום האוכל במחבת מסוג זה מבחינת פליטת חומרים של המחבת אל המזון ו/או רעילות? עושה זאת בשימוש יומיומי .. קראתי באינטרנט ששימוש בכלים מאלומיניום אינם בריאים. (מעדיפה שלא לחמם במיקרוגל) תודה!

יש בשאלתך ערבוב דברים ומסקנות שאינן ברורות. טפלון זה דבר שונה לגמרי ממחבת נון-סטיק של אלומיניום או מתכת אחרת, ולגמרי לא ברור מה רע בחימום במיקרוגל במיוחד בהשוואה לחימום במחבת מכל סוג. אם המחבת עבר טיפול פני שטח היצרנים אומרים שאז אין חמצון של האלומיניום והוא לא נכנס לאוכל. זה לא כמו סירים ומחבתות מאלומיניום שהיו בשימוש רב בעבר, מאלה האלומיניום כן עובר למזון בבישול ובטיגון.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות