ניצוץ חשמל בעת ניתוק תנור מהשקע

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/03/2020 | 20:19 | מאת: מור

היי, ישבתי על המיטה בחושך וניתקתי את התנור מהשקע והיה ניצוץ אור גדול ומבהיל, הפרצוף שלי היה במרחק כ 60 ס''מ מהשקע, האם מסוכן? קרינה?

קרינה? מה זה קשור? בהרבה מקרים רואים ניצוץ כאשר מנתקים שקע-תקע בחושך, במיוחד מכשירים שצורכים הרבה חשמל. בכל מקרה כדאי תמיד לבדוק ולראות שהשקע-תקע שלמים ותקינים בכל הבית, כי מכשירים כאלה עלולים ליצר חום גבוה לפגום בשקע-תקע (אם כן, תראו סימני המסה/חריכה).

31/03/2020 | 06:35 | מאת: מור

קראתי שזה נקרא קשת חשמלית הדבר הזה, וגם פעם אחת עמדתי בצד ניתקתי והסתכלתי לתוך השקע לראות מה קורה שם וראיתי את הקשת בין 2 המוטות של התקע לשניה, והבנתי שאפשר לרתך עם קשת חשמלית, וריתוך זה קרינה במיוחד בעיניים. מקווה שאני טועה? התקע תקין, עם מכשירים אחרים זה לא קורה.

נכון, רק ברמה של השקע שלך וזה לא מהווה בעיה. העומס החשמלי של מכשיר חימום גדול, אז ברגע הניתוק תראי דעיכה של החשמל. זה קורה בכל מכשיר, רק בעוצמה קטנה מדי ולכן לא רואים את זה בדרך כלל. בתנור תראי בחושך, רק... זה חלקיק שניה. העין רגישה והיא רואה את זה אבל לא עושה שום דבר. ריתוך, עוצמות מאוווד גבוהות לזמן ארוך ביותר, בצרוף חומרי הריתוך. כן סיכון לעיניים מקרינת UV בחשיפה בעוצמות מאוד גבוהות, כמו להסתכל ישירות לתוך השמש. לא בעיה אצלך בכלל, בחלקיק השניה שראית את האור.

02/04/2020 | 20:28 | מאת: מור

תודה רבה ד''ר ורד!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות