שאלה בנוגע למעשנת בשר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/02/2020 | 18:22 | מאת: ענת

שלום ורד, בדירה מתחתיי יש לשכנים מעשנת בשר. הם מפעילים אותה פעם בשבוע לערך, אך הריח והעשן נוראיים ומגיעים לדירתי. סגרתי את כל החלונות בבית אך עדיין הריח נכנס (אם כי פחות) והחשש העיקרי שלי הוא מהנזק של התרכובות הכימיות הרעילות שיוצאות מהמעשנה ומגיעות אליי ולילדיי . האם זה באותה רמה כמו עשן של סיגריות? עד כמה זה מסוכן אם נושמים את זה בתדירות כזאת והאם לדעתך מספיק לסגור את החלונות? (המעשנה פועלת יום שלם ברגע שהם מפעילים אותה). אודה לתשובתך, ענת.

לא ממש בריא... בהחלט דומה לסיגריות, ולשאר שריפות. מעשנת פולטת חומרים מסוכנים לנשימה. סגירת הבית מורידה את הכמות שנכנסת באופן משמעותי, אך הבית לא אטום והחומרים יכולים לחדור. אמנם פחות, אך חודרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות