שאלה בקשר לבידוד של חימום מים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/02/2020 | 11:58 | מאת: קובי

שלום וברכה. אני בונה עכשיו בית ועושה חימום תת רצפתי באמצעות צינורות מים מתחת לרצפה..החברה שסגרתי איתה עשתה לי בידוד בריצןף לפני הצנרת ע"י פוליארטן מוקצף ..הבנתי שבחום החומר מפריש חומר מסוכן..שאלתי את החברה מספר פעמים והם ענו לי שבטמפרטורה כזאת בצינורות שהיא פחות מ100 מעלות אין שום סיכון וההיפך הפוליארטן הוא חומר מומלץ לבידוד במערכת..יש לי 3 ילדים וקצת חןשש בעניין אשמח לשמוע גם את דעתך בעניין האם יש סיכון כלשהוא?

הפורום לא נותן יעוץ בנושא של בניה בלי יכולת לראות בפועל את המקום ולא מחווה דעה, אלא מציג נתונים. כללית - החומר העיקרי המשתחרר בשריפה הנו ציאניד, לא ב 100 מעלות. גם באכילת תפוח ושקדים אפשר להחשף לציאניד בכמויות קטנות. פוליאוריטן, כמו כל החומרים שיש לך בבית, כבלים חשמליים, ריהוט, וילונות, בגדים.... משחררים חומרים מסוכנים בכמות קטנה. לכן, יש הנחיה של משרד הבריאות לאוורר את הבתים למניעה של הצטברות חומרים מסוכנים. ומילה נוספת, הבידוד הנו מתחת לרצפה, עליו יש עוד את החול והמרצפות. ספק אם בכלל ישתחרר חומר החוצה. כמובן, החלטה שלך.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות