ריח כימי מבדים ישנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/01/2020 | 12:47 | מאת: ענת

קבלתי הרבה בדים ישנים מחברים, לבדים לא היה כלל ריח אך לאחר הכביסה הם נדפו ריח כימי חזק, קצת מזכיר נפתלין, חלק מהבדים היו בדי צמר. לאחר היבוש הריח כמעט חלף. האם ניתן לדעת שהשימוש בבד בטוח או שאולי יש בהם חומר כלשהו? האם במידה והיה נפתלין הוא נשטף בכביסה?

לא ברור המושג ריח כימי. יש מיליוני חומרים. לחומרים בעלי ריח יש ריח שלהם. נפתלין הוא בעל ריח אופיני חזק ביותר. אם הוא היה בבגד אז הייתם מרגישים את הריח בבגדים היבשים, לפני הכביסה. מה הריחות? יכול להיות הרבה מאוד דברים. מאחר שלא ידוע מה החומרים/הריחות, לא ניתן לפרט יותר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות