מיקום בלוני גז בסמוך לדירה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

07/01/2020 | 21:19 | מאת: אבי

שלום רב, אני כרגע בחיפוש דירה ונתקלתי במספר דירות באזור שאני מחפש בבלוני גז הממוקמים בקרבת הדירות ובסמוך לחלונות ללא כיסוי כלשהו (במרבית המקרים). על הבלונים מצויינת חברת הגז אך אין לי מושג באשר לפיקוח על הבלונים. בדירה מסוימת שאני מעוניין יש שני בלונים בסמוך לאחד החלונות (הדירה בקומת מרתף). הבלונים שייכים לדירה סמוכה ולא לדירה שאני מבקש לשכור כך שאין לי מושג באשר לבטיחות. רוצה לדעת האם בכל מקרה כדאי לי להתעקש על בדיקת בטיחות הבלונים (לפנות לשכנים ולבקש לראות אישור כלשהו) הבנתי שבדיקה תקפה ל5 שנים. האם נכון? האם יש לי דרך נוספת לברר? אולי דרך חברת הגז? חושש ממילוי גז פיראטי. מה עוד עליי לבדוק כדי להיות בטוח בדירה? אשמח לכל הכוונה. תודה רבה!

גלילי גז בישול (גפ"מ) הנם באחריות החברה מספקת הגז. הם אמורים לעשות את הבדיקות הנדרשות בכל מילוי ואת הבדיקות המיוחדות הנדרשות פעם לתקופה, לדוגמה הבדיקה החמש שנתית. לא בעל הדירה הקונה גפ"מ מבצע אותה, והיא לא באחריותו. בכל פעם שהבלון/בלונים מתרוקנים, חברת הגז מביאה בלון אחר ולוקחת את הנמצא במקום לבדיקה חיצונית ולמילוי חוזר. גפ"מ הנו כבד מהאוויר. אם תהיה דליפה, מגורים מתחת לקרקע קרוב לגלילי גז עלול להוות בעיה. במקרה כזה, חשוב שיהיה בדירה גלאי לגפ"מ שיתריע במקרה של עליה בריכוז הגז. גלאי כזה חשוב שיהיה בכל בית, כי דליפה יכולה להיות מכל כיריים גז, גם אלה עם בקרת דליפה בכיריים, אך לא בצנרת המובילה. נלווה רצוי שיהיה גם גלאי עשן, להתרעה מוקדמת במקרה של התחלת אירוע שריפה. כל זמן שגלילי הגז אינם בחשיפה ישירה לשמש, אין דרישה שהם יהיו סגורים או עם כיסוי כל שהוא. להיפך, חשוב שיהיה אוורור תמיד למניעה של הצטברות גז במקרה של דליפה. לגבי מילוי פירטי, זו עברה על החוק. אם מגיע לידך מידע מסוג זה, יש לדווח למשטרה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות