ביספינול A בציפוי הפנימי של קופסאות שימורים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/12/2019 | 21:31 | מאת: אנה

שלום רב למומחית/ה אני נתקלת הרבה מאוד באזהרה לפיה בציפוי הפנימי של קופסאות השימורים קיים ביספינול A, והוא חודר למזון שבתוך הקופסה. ולכן יש להימנע ככל האפשר מקופסאות שימורים. האם זה אכן נכון ומסוכן??

כמו כל חומר מסוכן, הכמות קובעת. מאחר שמדובר בכמויות מאוד קטנות, האיכוד האירופאי אומר שאין בעיה בנושא. משרד הבריאות אומר לצמצם צריכה מתוך עיקרון הזהירות המונעת ולא כי הוכח שהחומר אמנם בעיתי יותר ממאות חומרים אחרים שאנחנו נחשפים אליהם בסביבת החיים שלנו ובאוכל ולא מגבילים את החשיפה אליהם. אז, הגישה המתאימה הנה מידתיות.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות