הפעלת מיקרוגל עם כמות קטנה יחסית של מזון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

13/12/2019 | 00:04 | מאת: יעקב

שלום, אני יודע שאסור להפעיל מיקרוגל ריק, האם כמות קטנה יחסית של מזון, למשל שניצל במשקל 70 גרם, מספיקה לשימוש במיקרוגל ל-2/3 דקות? תודה

השאלה שלך מתיחסת למכשיר, שלא יתקלקל. לא מתיחסת כלל לבטיחות או בריאות המשתמש. אם לאנרגיה אין לאן ללכת, אין לה מה לחמם, המכשיר מתחמם מאוד ועלול להתקלקל. נכון שיש מנגנוני הגנה נגד המצב הזה, אך אם מכניסים לחימום דבר אסור, כמו מתכת, ההגנה הזאת עלולה לקרוס ולגרום לפגיעה משמעותית במכשיר. 70 גרם של אוכל המכיל מים לא נחשבים מעט לחימום במיקרוגל תקין. חימום שניצל כל זמן שיש בשניצל שלך מים (ויש בו מים) הוא יתחמם, עלול להתחמם מאוד ואפילו לגרום לכוויה אם נוגעים באוכל החם, תלוי בעוצמת החימום של המכשיר שלך.

15/12/2019 | 22:44 | מאת: יעקב

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות