120 דציבל לשניות בודדות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

10/12/2019 | 08:23 | מאת: דני

שלום, היום הופיעה שגיאה במערכת האזעקה הביתית, ניסיתי לקבל מידע על השגיאה ופתאום הסירנה שממוקמת על גבי הפאנל (כלומר כחצי מטר-מטר ממני) החלה לפעול למשך 2-3 שניות והפסיקה. הרעש היה חזק מאוד ובמפרט של המכשיר כתוב שהסירנה היא בעצמה של 120 דציבל, האם יש סיכון לפגיעה בשמיעה תוך זמן כל כך קצר? תודה ויום טוב

כן, בכל חשיפה לרעש מסוכן יש פגיעה בשמיעה. פגיעה קטנטנה או פגיעה גדולה, תלוי במשתנים כמו העוצמה, משך החשיפה, מרחק ממקור הרעש, מצב השמיעה של הנחשף וגורמים נוספים. פגיעות בשמיעה הנן מצטברות ומובילות עם הזמן לירידה בשמיעה. ו...כן, 120 דציבל זה ברמה מסוכנת, לכן יש התרעה על העוצמה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות