אסבסט בבית מגורים סמוך

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

02/12/2019 | 14:37 | מאת: משה

שלום אני מתגורר בבית פרטי ישן עם שני ילדיי הקטנים, בשביל הכניסה ישנו עוד בית פרטי שהגג עשוי מאסבסט. האסבסט שבור בחלקו שפונה לשביל. השאלה האם ישנה סכנה בהתגוררות בבית השכן? הילדים נמצאים רוב שעות היום בבית מדובר בתינוקות. חוצמזה אנחנו עוברים בשביל די הרבה פעמים ביום. אשמח לתשובה

יש לבדוק קודם שאמנם מדובר באסבסט ולא באסבסט צמנט או בגג שרק דמוי אסבסט. ואם מדובר באסבסט לבדוק אם הגג צבוע בצבע המונע התפוררות ופיזור לאוויר. הבצע שקוף ולכן לא רואים שהגג צבוע, אם הוא צבוע בצבע מגן.

04/12/2019 | 07:31 | מאת: משה

אבל מה ורה במקרה שהאסבסט כבר שבור?

קודם כל, שוב, האם בכלל מדובר בגג אסבסט? אולי בכלל לא וכל החרדות מיותרות. גם אם שבור, עדין ניתן לצבוע בצבע אקרילי שקוף לפי הסוגים וההנחיות של המשרד להגנת הסביבה. לא תראה שצבוע כי הצבע שקוף. ואם צבוע זה כמו דבר שמונע שחרור של סיבים, אם בכלל מדובר באסבסט. לשאול את השכן יעזור.

08/12/2019 | 07:26 | מאת: משה

אז לא חר שיחה קצרה עם הקשישה שמתגוררת שם, כן מדובר באסבסט שחלקו שבור. מה לעשות?

תעזור לה, כי לה קשה ואתה הדאגן, ותוביל תהליך לצבוע בצבע אקרילי לפי ההנחיות של המשרד להגנת הסביבה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות