2 שאלות חשובות בנוגע לבני התינוק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/11/2019 | 06:43 | מאת: לינוי

בוקר טוב ד"ר תודה על הפורום החשוב ברצוני לשאול 2 שאלות לגבי תינוק: 1.קניתי מזרן לבני הפעוט בן 9 חודשים אני נורא פוחדת מפתלאטים, PVC וכל חומר מסרטן אחר. בחרתי מזרן שעבר איזושהיא בדיקה של מכון התקנים למרות שלא בגודל הספציפי שרכשתי. אני לא בטוחה שהמזרן אחר מאושר ואין עליו שום פירוט הרכב. בני ישן ליד המזרן שלח, האם גם משם יכול להיפלט חומרים מסוכנים? מה את ממליצה לעשות? 2.בגן של בני יש חלון בודד קטן בתינוקיה שסגור כל היום. האם זה מהווה איזושהיא סכנה?מדובר במבנה ישן ואני לא פוסלת את האפשרות שקיים שם PVC... מה את מציעה לעשות? תודה לך

27/11/2019 | 06:45 | מאת: לינוי

1. אני לא בטוחה שמה שקניתי מאושר, אין טלפון של יצרן, המידה כתובה בכתב יד ואין פירוט הרכב. 2.בני ישן ליד המזרן שלי שהוא די ישן האם יכול להיות שמשם מפלטים חומרים רעילים?

אין צורך להעיר לנו, כאשר יש אפשרות עונים. שאלות דחופות מקבלות קדימות. השאלה שלך היתה כבר במספר צורות. אין דבר כזה בלי כימיקלים. אם חוששים קונים דברים מזוהים שיודעים מה הם מכילים ולא דברים בלתי מוגדרים. הבית שלך, כל הריהוט והחפצים פולטים חומרים מסוכנים לאוויר תמיד. כמו שנאמר שוב ושוב הדרך היחידה היא לאוורר. וכך גם בגן. גם אם החלון קטן עדין אוויר נכנס ויוצא. צריך לאוורר. אי אפשר להחליט שיש חומר כזה או אחר על סמך תחושות בלבד. PVC יש בכל בית אין דבר כזה שאין, אלא אם אין לך אף מכשיר חשמלי, שכל הכבלים עשויים מהחומר. לכן, לאוורר.

28/11/2019 | 21:03 | מאת: לינוי

האם אוורור של המזרן יכול לעזור במקרה המתואר?

אוורור חשוב ונדרש תמיד. אוורור המזרן ישחרר את מה שיש בו כרגע (אם יש), אבל לא תוצרי פירוק עתידיים. לכן לפי הנחיות משרד הבריאות מאווררים תמיד את הבתים. חפצים נוספים, אם רוצים.

08/12/2019 | 14:39 | מאת: לינוי

האם לצבע המזרן יש חשיבות?

לא

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות