בישול בשקית סופר, מסוכן?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/11/2019 | 12:54 | מאת: שירה

אמא שלי מכינה חמין עם שקיות קוקי, כשאין לה היא פשוט שמה בסיר שקיות ניילון של הסופר וזה מדאיג אותי שקית פשוטה עם כיתובים לפעמים האם זה מסוכן? זה פולט רעלים אל האוכל?

מקורית אמא שלך... מענין שהשקית מחזיקה מעמד בחום הבישול ולא מתפרקת. שקית מאיכות טובה ממש.

25/11/2019 | 06:56 | מאת: שירה

אז כוונתך שזה לא מסוכן לפי מה שאני מבינה?

לא ניתן להגיד מסוכן /לא מסוכן בלי לדעת בדיוק באיזו שקית השתמשה. לא אוטומטית כל דבר, גם אם לא מיועד למזון הנו רעיל. אבל, מאחר ששקיות סופר לא מיועדות לבישול, לכן אולי ואולי לא יש בהן חומרים שאינן מיועדים למזון ולכן, אין להשתמש בהן לבישול ארוך בטמפרטורה של מים רותחים. שקית קוקי היא ממש לא ניילון ולא דומה לניילון. אין שקית מבשלים בלי שקית או מיצרים לדוגמא שקית בד ביתית.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות