שאלה בנוגע לחומרים מסוכנים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

30/10/2019 | 14:23 | מאת: ליאן

האם יש להניח שחומר מסוכן פוחת ככל שהמרחק עולה , נניח 100 מטר ( פתחו חזיתית לבית שלי ניקוי יבש , הבנתי שיש סיכון של חומר מסוכן שמתפזר באויר ועלול לגרום לסרטן לאנשים שגרים מסביב ) האם יש לכך ביסוס ? האם חלון סגור בכיוון שפונה למכבסה יכול לעזור ?

אחד מהנחות היסוד בטיפול בחומרים מסוכנים הוא שמהרחק משפיע. מתרחקים מהמקור של החומר, הריכוז יורד, כמובן תלוי בכיוון הרוח. מכבסה משתמשת בחומרים מסוכנים, כמו הרבה מאוד נותני שרותים אחרים. מכבסות עובדות תחת רשיון ובקרה, ואינן אמורות לשחרר חומרים מסוכנים לסביבה. זה שיש שם חומר מסוכן לא אומר שהוא מהווה בעיה מבחינתכם אם המקום עובד תחת רשיון ונבדק תקופתית לחידוש הרשיון ולרכישה של החומרים. שאלות בנושא נשאלו בעבר בפורום, עיון בתשובות עשו לתת לך מידע משלים נוסף.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות