שאלה לגבי כיתוב ואזהרה על מוצר שרכשתי.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

03/09/2019 | 00:01 | מאת: בני

שלום, רכשתי היום כונן דיסקים חיצוני, שאותו מחברים למחשב, ובאמצעותו המחשב יכול לקרוא דיסקים. כשקראתי את העלון שצורף, היה כתוב "מוצר זה מכיל כימיקלים הידועים במדינת קליפורניה כמסרטנים" וכן המלצה לרחיצת ידיים לאחר השימוש והנגיעה במוצר זה. מה זה הדבר הזה? מה המשמעות של הכיתוב הזה? באיזה מוצרים זה נוספים נמצא הכיתוב הזה? האם זה מסוכן? תודה.

במדינות שונות בעולם יש לפעמים הגדרה שונה של חומרים מסוכנים ומסרטנים. מעבדות שונות, מדדים שונים. או שפשוט כדי להגן על עצמם מפני תביעות עתידיות. אז, בקליפורניה הגדירו חומר שנמצא בכונן באופן הזה. בשאר העולם החומר/ים אינם מוגדרים כך. מאחר שזה כונן, זה מתקן סגור אתה לא בא במגע עם החומרים הבונים את המעגלים בתוכו שבהם בדרך כלל מצויים החומרים המסוכנים. יכול גם להיות שזה אחד מהרכיבים בפלסטיק. רק פלסטיק שמשחרר כך חומרים איננו מאיכות גבוהה. המלצה לרחוץ ידיים איננה גרועה אף פעם. מסוכן לא ממש במיוחד אם הם לא כתבו במפורש את שם החומר/ים, שתוכל לבדוק ולהחליט אם הדבר משמעותי או זניח לגמרי. הכיתוב יכול להופיע על כל מוצר ובכל זמן. מוצרים אלקטרוניים, מוצרי הלבשה והנעלה, מזון, קוסמטיקה וכך הלאה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות