האם מותר ללמד בבית הספר בחדר ממ"ד?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

31/08/2019 | 21:47 | מאת: בנימין

הבנתי שבשנה הלימודים השנה מעבירים את הכיתה של הבת שלי ללמוד בחדר ממ"ד, עד כמה שידוע לי הבטון פולט גז בשם ראדון, זה בטיחותי ללמוד בחדר ממ"ד?

כל מבנה פולט ראדון, יותר או פחות תלוי בחומרי הגלם. בתי ספר נבדקים והרמה צריכה להיות בתחום המותר. לפי הנחיות משרד הבריאות, יש לוודא אוורור של ממ"דים כך שאם נפלט ראדון שהוא גז, הוא פשוט יצא לאוויר הפתוח. בעיה אחרת שאולי כדאי לבדוק, איך זה שבמרחב מוגן, שאמור להיות ריק, ומוכן להגעת תלמידים רבים ומורים, מלבד הציוד הנדרש לשעת חרום, במקרה שידרשו להגיע למרחב המוגן בזמן אזעקה, תהיה כיתת לימוד עם כל הריהוט והחפצים שבכיתה.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות