שאלה נוספת לגבי מגורים ארוכי טווח בבית בו יש מים קלועים תחת המרצפות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/08/2019 | 15:32 | מאת: לי

שלום. רוצה לחדד שאלה ששאלתי לפני יומיים. תשובתך הרגיעה אותי אך קבלן השיקום המטפל הלחיץ אותי מאוד. שנתיים בבית פרטי שכור בו מסתבר יש מים קלועים תחת המרצפות. בחדר בו ישנו עם תינוק בן שנתיים (היום כמעט 4) נמדדו 16 אחוזים כשהרף הגבוה שמעליו כבר לא מודדים הוא 18. בחדרים האחריםנמדד 11 ביתי שישנה בחדר המרוחק סבלה השנה מוירוסי שיעול לא מעטים. מחר נכנסים מפוחים לייבש את הקומה. 1. האם עלול להיגרם לילדים נזק ארוך טווח כתוצאה מהמגורים בסביבה הזאת? 2. נאמר לנו שאין חשש מהמגורים בבית בזמן עבודת המפוחים. שאין קרינה או משהו כזה שנפלטים מהמכשור. האם כך? תודה וסליחה... אני באמת מאוד מודאגת.

שוב אתם מערבבים מושגים בין איכות החול והרצפה לבין לחות באוויר. אוויר רגיל, תסתכלי לדוגמה באתר של השרות המטאורולוגי, יש אחוזים גבוהים של לחות באוויר, 30, 40 ואפילו יכול להיות קרוב ל - 90. אין קשר בין הדברים. ימים שהלחות בהם יורדת מאוד, לרמה של 10-15% קשה מאוד לנשום בהם, העור מתיבש ועוד אי נוחויות גופניות. בלי קשר, אם הילד חולה תלכו לרופא, לא קשור לחול ברצפה שהיה מתחת למרצפות. ולא להכנס לסרטים מיותרים. קרינה? מספיק עם המצאות שאין להן שום בסיס.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות