עופרת במוצרים בעלי צבע מוזהב

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/08/2019 | 08:34 | מאת: דנה

שלום לפני זמן מה נתקלתי במידע האומר שמוצרים בגוון זהב כמו לדוגמה סכום מוזהב מכילים עופרת. שאלתי היא האם ייתכן שבכל מוצר בגוון מוזהב או מתכתי יש עופרת? קניתי שואב אבק מחברה מוכרת והידית שלו בגוון כתום מבריק. האם ייתכן שהצבע מכיל עופרת? האם ישנה בכך סכנה כלשהי? תודה

עופרת לא ממש נותנת "מוזהב". זה מה שרצו בימי הביניים - להפוך עופרת לזהב. לא עובד! עופרת נותנת צבעים כמו לבן, צהוב... ממש לא אומר שכל צהוב הוא עופרת. יש לבצע בדיקה. וחרדות ללא בסיס בעובדות ובמציאות. למה שהידית כתומה תהיה עופרת? אין שום קשר.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות