שינת תינוק בחדר ממ״ד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

20/08/2019 | 02:24 | מאת: י

שלום, שכרנו דירה חדשה ובה יש ממד שאותו אנו נאלצים לעשות חדר הורים יש לנו ילד בן שנתיים שישן בחדר אחר ותינוק בן חודשיים שכמובן ישן איתנו בממד הבנתי שיש סכנה של גז ראדון בממ״ד והנושא מלחיץ אותי מאוד!!! אני משתדלת שהחלון יהיה מוטה לאורך כל היום והדלת תמיד פתוחה יש לציין שהבנין בן שנה כמה הדבר מסוכן שהקטן ישן איתנו בממ״ד?

קודם כל כדאי לרדת מהמיתוס של ממד-ראדון. כל חומרי בניה יש בהם חומרים רדיואקטיביים. בית חדש, שנה - הסכנה הכי נמוכה שיכולה להיות. כל בנין חדש נדרש לבדיקת ראדון לפני שהקבלן/יזם מקבל טופס אכלוס. אם היתה חריגה מקרינת הרקע המותרת של ראדון, לא הייתם גרים שם. לאוורר חשוב וטוב בלי קשר. תמיד יש מעט ראדון (בכל בית באשר הוא בכל מקום בעולם) ועוד חומרים מסוכנים המשתחררים מריהוט ושאר חפצים בבית, אז לאוורר כל יום לפי מה שמתאים ונוח, רק ממש אפשר להוריד את רמות החרדה למינימום שבמינימום. לגבי סיכון פגיעה מראדון, כאשר יש ראדון מעל המותר. ילדים רגישים יותר, אך גם מבוגרים בסיכון. מאחר שהבית חדש ואתם מאווררים לא צריכה להיות בעיה חריגה, תהנו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות