שאלה לגבי בקבוקי תינוקות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/07/2019 | 15:14 | מאת: חן

שלום האם אפשר לשים מים רותחים בבקבוק תינוק ולהמתין שיתקררו? האם לא משתחררים חומרים מסוכנים מהפלסטיק? תודה

בלי לדעת מה סוג החומר ממנו עשוי הבקבוק לא ניתן לתת תשובה. תסתכלי בתחתית הבקבוק (בדרך כלל יש שם סימונים ממה עשוי הבקבוק) אולי מסומן שם.

15/07/2019 | 21:19 | מאת: חן

איזה סימון אני מחפשת?

ממה עשוי הבקבוק - משולש מחזור עם מספר בתוכו ואולי גם שתי אותיות באנגלית סימון טמפרטורה, בדומה לכלים המיועדים למיקרוגל או לתנור. אולי היה דף נלווה שאומר ממה עשוי ובאיזה טמפרטורה הבקבוק עמיד. לא בהכרח אומר שיש בעיה של שחרור חומרים, אלא עמידות לטמפרטורה שלא יאבד צורה.

16/07/2019 | 12:50 | מאת: חן

על הפטמה שעשויה מסיליקון כתוב 2 ובתחתית הבקבוק מופיע משולש עם הספרה 05 והאותיות PP.

PP הנו קיצור לפוליפרופילן. חומר מאוד נוח, המוגדר בטוח לשימוש. הפיה מסיליקון וגם הוא מהמומלצים לשימוש במיוחד לתינוקות. בעיקרון מבחינת התינוק, אין מניעה לשים מים רותחים בבקבוק. לפעמים הבעיה היא איכות הבקבוק, שיכול להתעוות מהמים החמים. אם זה לא קורה שאת שמה מים חמים, אפשר להשתמש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות