חשיפה לסוללה שהתרטבה בהריון

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/06/2019 | 14:45 | מאת: ללי

שלום, יום לאחר ששטפתי במים צעצוע של ביתי גיליתי שהיתה בו סוללה מכיוון שנצפתה רטיבות בצבע חלודה בבסיס הצעצוע. זרקתי את הצעצוע לפח וניקיתי את הרטיבות שצבעה את המשטח עליו הצעצוע עמד. שטפתי את הידיים היטב לאחר שניקיתי את המשטח מהצעצוע, אולם לא השתמשתי בכפפות בעת הניקיון ואני מוטרדת היות ואני כעת בשליש הראשון של הריון. האם תתכן חשיפה דרך העור עם סיכון לפגיעה בעובר?

22/06/2019 | 15:34 | מאת: ללי

ברצוני להוסיף שמספר שעות לפני שהבחנתי ברטיבות חשתי בריח מוזר (כמו מגבת רטובה) מהאזור בו היה הצעצוע.

למה לזרוק את המשחק? אפשר היה פשוט לשטוף אותו. אבל התגובה קודם לרחוץ, לזרוק, ורק אחר כך לחשוב. נגעת בסוללה. אז מה? כפפות? את יודעת איזה כפפות להשתמש? לא כל סוג מתאים. ועכשיו לענין. עשית הכל כדי "לנקות את הלכלוך" במקום לחשוב מראש. ואם באמת היה מסוכן? מה בדיוק יש לעשות לאחר מעשה? כלום! הדרך היחידה היא מניעה. במקרה הזה אין בעיה. אבל ההיסטריה לאחר מעשה לא עוזרת לשום דבר. קודם לבדוק ואז לפעול.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות