בית שבנוי על צלע הר וחדר ממ"ד

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/05/2019 | 17:01 | מאת: מוריה

שלום רב, אנו לפני קניית דירה יד שנייה הבנויה על הר באופן של "מדורגים". כלומר, כדי להגיע לבית יש לרדת מדרגות ואז מגיעים לבית. הבית כולו בנוי באופן רגיל, כלומר על פני הקרקע, עם חלונות (ולא מתחת לאדמה). יש לי כמה שאלות: 1. מבחינת גז ראדון האם יש יותר חשש בבית שבנוי כך? 2. יש בבית הזה חדר ממ"ד (בקומת קרקע). הממ"ד די גדול, כך שחבל יהיה לא להשתמש בו כחדר ילדים. האם זה בסדר להפוך את הממ"ד שנמצא בקומת קרקע לחדר ילדים? אני שואלת גם מבחינת גז ראדון וגם מבחינת קרינת החשמל בחדר כזה. 3. האם כדאי לעשות בדיקת גז ראדון ? אם כן, לשם מה? כלומר, יש מה לעשות אם חלילה יתגלה שיש רמה גבוהה של הגז? ובכלל, באופן כללי, האם בגלל התנאים הנ"ל כדאי לוותר על קניית דירה שמוצאת חן בעינינו? תודה רבה מראש!

אין דרך לענות על השאלה ללא בדיקה פיזית של הדירה ומדידות. פעילות זו היא לא בתחום הפורום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות