קרינה ממכונת שיקוף מזוודות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

27/05/2019 | 07:40 | מאת: רוני

שלום, האם יש בעיה כלשהי עם קרינת רנטגן שנפלטת ממכונת שיקוף מזוודות מהפתחים של הכניסה והיציאה? הייתי צריך למשוך את המזוודה מפתח היציאה מהמכונה אז הסתכלתי לכיוון הפתח ממרחק של כמטר-שתיים ובדיוק יצאה מזוודה אז ה״תריס״ פלסטיק נפתח. תודה

קודם כל אפשר להרגע באופן מלא. העוצמה של קרינת רנטגן ממכשירים אלה נמוכה ביותר, נמוכה גם מעוצמת קרינת הרקע לה כל אחד נחשף בכל יום כל החיים. אם לא נדרש להחשף לא צריך אך רמה זו מאוד מאוד נמוכה. בנוסף, חשוב להכיר שתי עובדות ביחס לקרינה מייננת בהתיחסות למכשירים אלה בפרט: 1. העוצמה יורדת במהירות עם המרחק מהמקור, כך, שהמכונות מתוכננות שבאזור הוילונות כבר העוצמה כמעט אפסית. כמובן, לא מומלץ להכנס לתוך התא עצמו... 2. הפגיעה הצפויה בחשיפה לקרינה מייננת מאוד תלויה, מעבר לכמות ולזמן החשיפה, לאיבר שנחשף. ידיים, רגלים ועיניים הם ברמת הסיכון הנמוכה ביותר בחשיפה. המשמעות היא שניתן לחשוף אותם לכמות הרבה יותר גדולה מאשר איברים אחרים בגוף. כך שגם אם הידיים היו קצת ליד הוילונות... לא בעיה.

27/05/2019 | 19:19 | מאת: רוני

תודה רבה!

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות