מבנה תנור מיקרוגל וחסימת קרינה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

21/05/2019 | 22:17 | מאת: גידי

שלום, קניתי מיקרוגל חדש מחברה מוכרת ויש משהו קצת מוזר שלא היה לי במיקרוגל הקודם. בקיר השמאלי של פנים המיקרוגל יש חורי אוורור ואפשר לראות דרכם את האור שמחוץ למיקרוגל דרך פתחי האוורור החיצוניים שלו, האם זה לא אומר שהקרינה תצא דרכם? תודה

לא יודעת מה הדגם הספציפי שאתה מתיחס אליו. בכל מיקרוגל יש חורי אוורור. מה שאתה רואה הוא את אור המנורה, ממש לא את אור המיקרוגל שלא נמצא בתחום הנראה. המערכת, במיוחד חדשה, אמורה להכיל הגנות למניעה של זליגה מסוכנת החוצה. להדגיש היכולת של המיקרוגל הנו לחמם מים לא יותר.

22/05/2019 | 05:31 | מאת: גידי

לא אמרתי שאני רואה את אור המיקרוגל אלא שאני רואה את האור ממנורת החדר כאשר אני מביט מתוך תא החימום של המיקרוגל (דרך החרירים של האוורור שלו), הוספתי תמונה של פנים וחוץ המיקרו (אני לא בטוח אם הצליחה לעלות). תודה

לא הבנתי מדבריך בראשונים שהכנסת את הראש שלך לתוך תא המיקרוגל. החורים, אין איתם בעיה. בכל מכשיר מיקרוגל יש חורים בדפנות, חלק מהפיזיקה של פעולת המגנטרון המיצר את גלי המיקרו במכשיר ומבטיח שיתרכזו בעיקר במרכז באזור שיש לחמם בו. אורך הגל של המיקרוגל הוא של מספר סנטימטרים ואין לו יכולת לצאת דרך החורים הקטנים האלה (מספר מילימטרים) לא בדפנות ולא בדלת החזית (גם אם אתה לא רואה אותם, הם שם כהגנה).

22/05/2019 | 22:56 | מאת: גידי

תודה רבה

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות