האם אפשרי להשתמש במזגן עם עובש

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

09/05/2019 | 17:56 | מאת: שלום

שלום, אני חושב שרוב האנשים לא מודעים לכך שמצטבר עובש במזגנים ושצריך לנקות אותם כל כמה זמן. יש כאן תמונה למשל: https://ibb.co/FwVMfby לפעמים אני הולך לחבר לכמה לילות או לצימר וכדומה ורואה למשל במזגן עילי מלא עובש (נקודות שחורות סמיכות) מאיפה שהאויר יוצא. השאלה היא האם יש בעיה להדליק את המזגן ולשהות בזה מספר ימים או שלא? הבעיה היא שמזגן הרבה פעמים מאד בסיסי... תודה!!!

אפשר להשתמש במה שרוצים. החלטה של אנשים מבוגרים. לרוב המכריע של אנשים לא יקרה כלום. בהרבה מקרים ממש לא עובש אלא סתם לכלוך, אבק ששחור בגלל קרבה לכבישים או שלא מנקים את הפילטרים. כאשר אתה מתארח ומשלם כסף... שיהיה נקי ומתוחזק.

12/05/2019 | 11:37 | מאת: שלום

שלום, תודה על התשובה. איך אני יכול לדעת אם זה עובש או אבק שחור? לי זה נראה כמו עובש

יש שיודעים ממבט בנקודות. הצורה, הריח, המרקם, הכתמים שנוצרים סביב אזור הנקודות, ... ומי שלא יודע לזהות, ומתארח, שיזמין את בעל המקום לנקות את המזגן ואת הלכלוך. כנגד עובש נדרש ניקוי מסיבי אך זהיר שלא לפזר העובש לכל עבר, עם ציוד מגן לנשימה ולעור, ועם חומרי חיטוי לדוגמה אקונומיקה או חומרי חיטוי מתאימים אחרים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות