שאלה בנוגע למעבר חיידקים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

06/05/2019 | 14:01 | מאת: דנה

שלום. ברצוני לשאול שאלה קצת מוזרה. האם חיידקים עוברים מחפץ לחפש במידה ונוגעים בהם? לדוגמא אתאר מקרה שקרה לי. תליתי על מראת הרכב דגל ושמתי לב שעל המראה היה לכלוך שנראה כמו קקי של יונים. לא יודעת אם נגעתי בזה בטעות או לא אבל למען הסר ספק הוצאתי מהתיק מגבון וניקיתי את היד. יום למחרת הוצאתי מאותו תיק קרם ידיים, מרחתי על היד ולאחר מכן קיפלתי כביסה. האם בהשתלשלות הדברים הללו ייתכן והיו על התיק חיידקים שעברו לידיים שלי שוב כשלקחתי את הקרם ואז עברו גם לכביסה הנקייה? תודה מראש

חיידקים יש בכל מקום וחיידקים עוברים בכל מגע בין כל דבר לכל דבר. רק... רוב מכריע של חיידקים אין בהם סיכון. ו... חיידקים כמו שפעת לא שורדים הרבה מאוד זמן. גם שאת לוחצת יד, מחבקת, מנשקת ועוד עוברים חיידקים. נוגעת בידית דלת עוברים חיידקים. אלו החיים. אפשר להכנס לחרדות ואפשר לחיות תוך שמירה על היגיינה בסיסית. ניקית את היד שאולי נגעה בלשלשת שאולי היתה מזוהמת... יותר מדי אולי. סביר יותר שניקית את היד וזהו.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות