האם יונים מעבירות מחלות

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

11/04/2019 | 13:51 | מאת: דנה

שלום. יש לי במרפסת מתלים של כבעסה ובזמן האחרון נהיתה לי בעיית יונים קשה. היונים מטיילות לי על מעקה המרפסת והיום גם ראיתי אותן על המתלה. האם הן מעבירות מחלות בעצם שהותן קרוב לביתי והאם החפצים הנמצאים במרפסת, במיוחד הבגדים, מזדהמים? תודה

בודאי שיונים מעבירות מחלות. כל בעלי חיים בסביבתנו יכולים להעביר מחלות, כלבים, חתולים... עיקר הסיכון הנו מההפרשות שלהן, לא עצם נוכחותן. גורמים ביולוגיים לא שורדים לנצח באוויר הפתוח, ובודאי לא בסביבה של שמש ושל לחות. כמובן את יכולה להזמין מרחיק יונים עם רשיון להרחיק אותן, או להשתמש בשיטות אחרות מאושרות.

11/04/2019 | 21:28 | מאת: דנה

תודה רבה על התשובה המהירה. האם הפרשת יונים תמיד נראת לעין? אני שואלת כי אני מרבה לתלות כביסה במרפסת וחוששת מזיהום/חיידקים שיכולים להמצא על הבגדים בגלל היונים. האם מדובר רק בלשלשת?

כן, תמיד רואים לשלשת אבל... כאשר הלשלשת מתיבשת היא משחררת חלקיקים שעפים ברוח, כמו אבק, שנשימה שלהם עלולה להוביל לבעיות שונות אז... צריך לנקות...

ואם מנקים... להקפיד על כפפות, הגנה על הנשימה (מסכה כמו של מנתחים, גם מתאימה), לכסות השער) ואח"כ להתקלח.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות