כאבי ראש וסחרחורת מטינר.

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

22/03/2019 | 12:29 | מאת: דניאל

אני בן 15 והייתי צריך לנקות עם טינר את החצר שלי על מנת להוריד צבע. הייתי בסביבה די פתוחה והייתי עם החומר שעה. שמתי מסכה אבל גם היא לא עזרה ונשפתי את החומר כל שנייה ושנייה שהייתי שם. אחרי שסיימתי לנקות התחיל להיות לי כאבי ראש סחרחורת וגם קצת שיעולים. מה ניתן לעשות? האם זה מסוכן? תודה רבה.

אין צריך. זה בבית שלך... אז אתה אולי יכול לעשות מה שאתה רוצה. אבל! אין לחשוף בני נוער לחומרים מסוכנים עד גיל 18. טינר הוא חומר מסוכן. מסכה... בטוח שלא מסכת אב"ך, אז לא רק שלא עזר אלא אפילו מחמיר את הבעיה. אתה נשמת כמות גדולה של אדי חומר שחדר לגוף דרך מערכת הנשימה שלך . לכן, יש לך כאבי ראש סחרחורות וגירוי של מערכת הנשימה. אם לא יעבור תוך 3-4 שעות לך לחדר מיון. גם אם ההרגשה הרעה תעבור, תשים לב למשך 72 שעות שהנשימה שלך תקינה. אם אתה מרגיש כל קושי בנשימה לגשת מידית לחדר מיון.

22/03/2019 | 19:00 | מאת: דניאל

תודה רבה. אני קצת מרגיש קושי בנשימה, יכול להיות שזה פסיכולוגי ולכן אני שאול, האם ישנה דרך ודאית לדעת שהנשימה שלי לא תקינה? תודה.

אולי זה רק פסיכולוגי ואולי לא. אין דרך לדעת ללא בדיקת רופא. אם ממשיך להרגיש לא טוב עדיף לראות רופא ולא להסתכן.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות